Skip To Main Content

L'alcaldessa de Sant Cugat rep als alumnes d'Erasmus+

  • Novetats
L'alcaldessa de Sant Cugat rep als alumnes d'Erasmus+

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, rep als alumnes d'Erasmus+ que es van reunir a Agora Sant Cugat International School el passat mes de febrer.

Dins del marc del projecte ReACT! (Reanimating Cultural Treasure!) d’Erasmus+ 2021-23, 58 estudiants d’escoles de Grècia, Holanda, Irlanda, Itàlia, Noruega i Espanya , a més de  7 professors i la direcció d’ Agora Sant Cugat International School, van ser  rebuts per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i per la Regidora d’Educació, Universitat i Memòria Històrica, Pilar Gorina; a la Sala Auditori de la Casa de Cultura de Sant Cugat el passat mes de febrer.

Els estudiants es van reunir, aquesta vegada , del 5 al 10 de febrer de 2023, acollits per Agora Sant Cugat International School.

En la recepció, un estudiant acompanyat del seu professor, va parlar com a representant de la seva  escola i va compartir com van abordant el projecte.

En finalitza l’acte, vam fer una foto de família  amb tots els assistents i l’alcaldessa va regalar a cada escola participant un llibre d’imatges sobre l’evolució de poble a ciutat de Sant Cugat del Vallés, població on s’ubica Agora Sant Cugat International School.

Es tracta d’estudiants de secundària internacionals  que comparteixen un projecte en comú: redefinir (“reanimar”) estructures (“tresor cultural”) o en desús o en declivi del seu entorn local (edificis, fàbriques, estacions de trens, ponts, patrimoni històric…) per donar-los un nou sentit. Tant el concepte del nou sentit com el material empleat per aconseguir la seva transformació s'han de tenir en compte de cara a la comunitat que l'envolta.

Cada visita al llarg dels dos anys de durada del projecte té matisos a la hora d'abordar el projecte. Ara a Agora Sant Cugat International School, a banda de l'explicació de l'estructura i el concepte que han triat, els estudiants també han investigat el tema del reciclatge del material. Què es fa amb aquest material? Quins són els mecanismes d’una societat quan s’enfronta a aquest desafiament?


 

T'ha agradat aquest article?

Ara podeu conèixer el nostre projecte educatiu reservant una visita amb la responsable d'admissions i fent-li totes les preguntes que vulguis.

Reserva la teva visita personalitzada

Suscríbete a la Newsletter

Últimes Publicacions