Skip To Main Content

Esports i salut

L’entorn natural que envolta els nostres col·legis és idoni per a la pràctica d’activitats esportives, que ajuden els estudiants de totes les etapes a desenvolupar i fomentar valors com la perseverança, la superació personal, el treball en equip i la cooperació, i que alhora en potencien les habilitats socials. 

El desenvolupament psicomotor dels nens durant els primers anys de vida és essencial per a un correcte progrés en el desenvolupament cognitiu, lingüístic i social, i per això a les nostres escoles infantils Pipo i Patufet els potenciem perquè aprenguin i explorin de forma sensorial el món que els envolta.

A Agora Sant Cugat International School, l’esport és una part integral del pla d’estudis, i inculquem als nostres alumnes la passió per l’esport i els hàbits saludables perquè esdevinguin adults equilibrats físicament i emocionalment. Amb 1 sessió setmanal de natació a les etapes d'educació infantil i primària, volem afavorir un dels esports més complets, sans i recomanats pels especialistes en què es treballa el desenvolupament físic global.

Educació saludable

El col·legi disposa de 13.715 m2 d’instal·lacions, amb un camp de futbol reglamentari de gespa artificial, quatre pistes poliesportives i dos gimnasos, entre moltes d’altres. Els alumnes tenen una sessió setmanal de natació a Infantil i Primària i participen en lligues escolars i federades i en més de cinc esdeveniments esportius a l’any, com la setmana d’esquí i surf de neu a Andorra i la Molina, la «Bicicletada» Contra la fam i el Torneig Fair Play a la Festa Major, l’Sport’s Day o el Festival de Gimnàstica Rítmica i Dansa. A més, les vacances d’estiu i Setmana Santa permeten l’organització de campus i programes multiesportius o de tecnificació en diferents modalitats.

També organitzem puntualment esdeveniments com el Torneig Volkswagen Junior Masters de futbol i trobades amb esportistes d’elit com el campió del món de pàdel Fernando Belasteguin, l’exalumne i jugador de l’Espanyol FC David López, la campiona de natació sincronitzada Gemma Mengual o jugadors professionals de les seccions del F.C. Barcelona (gràcies als quals podem jugar un partit d’exhibició amb els nostres petits esportistes a les seves instal·lacions del club amb el suport del públic del Palau Blaugrana durant el descans de partits de la LNFS).

La formació en esports es completa al llarg del curs acadèmic amb trobades esportives organitzades pel col·legi i pel grup Globeducate, en les quals es promou l’esport, la competició sana i l’educació internacional, com els Globeducate Olympic Games, on hi competeixen més de 500 esportistes de diferents escoles del món. A més, la formació en benestar es complementa amb un projecte integral de salut amb el qual eduquem en nutrició i hàbits d’alimentació saludables.
A més, com a part del nostre focus a cuidar la salut dels nostres alumnes, hem desenvolupat un programa que es realitza al nostre Agora Expedition Centre d'Andorra.

Més informació

Menjador:

Estem convençuts de la necessitat de seguir una dieta equilibrada i, per això, als 3 centres seguim una recomanació per part de nutricionistes i la duem a terme amb un equip de cuina especialitzat.

El centre adapta diàriament el menú previst, segons les necessitats específiques dels alumnes (al·lèrgies, dietes especials o malalties) amb una atenció personal a cada alumne.

Activitats esportives extraescolars

Activitats com la psicomotricitat o la iniciació esportiva donen pas a esports com a activitats extraescolars: futbol, bàsquet, natació, atletisme, gimnàstica rítmica, tennis, pàdel, judo, tennis de taula, escacs, esgrima i futbol sala. També, a la pràctica en educació física de múltiples esports (handbol, voleibol, beisbol, hoquei, rugbi, acrosport, bàdminton, tennis…) a més d'un treball específic de la condició física.

Salut Mental i Gabinet Psicopedagògic

Als nostres tres centres disposem d'un Gabinet Psicopedagògic, format per psicòlegs infantils, dos psicopedagogs i una logopeda, amb l'objectiu d'orientar i assessorar pares, alumnes i professors. Un servei diferencial dedicat a tractar individualment les necessitats educatives dels alumnes i atendre la diversitat de l'alumnat, col·laborant amb les famílies per assolir l'excel·lència educativa de tots i cadascun dels nostres alumnes.

Més informació